Onze werkwijze 

Medicus Essentia realiseert toekomstbestendige huisartsenzorg door het overnemen van bestaande praktijken en deze voorzien van een eigentijdse organisatie en te ondersteunen in de niet patiëntgebonden organisatie. Het toevoegen van anderhalvelijnszorg is eveneens een kenmerk waarmee de huisartsenpraktijk verrijkt wordt. Daarnaast start Medicus Essentia nulpraktijken in gebieden waarin er een tekort is aan huisartsencapaciteit.

Langdurige relatie met de huisarts

Beide varianten gaan altijd gepaard met het aangaan van langdurige relaties met huisartsen, zodat de patiënt kan rekenen op hoogstaande zorg en vertrouwde gezichten in de praktijk.

Samenwerken met de huisarts

Als huisarts betekent het samenwerken in één van de twee varianten loondienstverband of een een deeleigenaarschap met Medicus Essentia. Hierbij behoudt de huisarts 100% autonomie over de medische zaken en verzorgen wij het niet patiëntgebonden deel. Daarmee kan de huisarts kiezen voor praktijkhouderschap, zich volledig kan focussen op patiëntenzorg.

Flexibiliteit

Binnen de samenwerking met Medicus Essentia is er veel ruimte voor flexibiliteit in bijvoorbeeld werktijden en praktijkvoering, door een netwerk van samenwerkingspartners en onze ondersteuning.