Ons team

Medicus Essentia is een betrokken huisartsenorganisatie die kwalitatieve huisartsenzorg wil leveren door inzet van moderne technologie samen met de waarden van een vaste dokter en daarin de patiënt ook echt centraal stelt.

De essentie van onze organisatie is ervoor te zorgen dat de beschikbare tijd en aandacht van de huisarts zich volledig richt op de patiëntenzorg. Wij realiseren dit door overname van de huisartspraktijk en het organiseren (en uit handen nemen) van alle ondersteunende activiteiten.

De zorg wordt zowel lokaal als regionaal georganiseerd waarbij de huisartsen de ruimte krijgen zich naar eigen voorkeur te richten op aanvullende specialismen en keuzes te maken op het gebied van patiëntenzorg met aandacht voor een gewenste werk-prive balans.

Voor alle niet-patiëntgebonden activiteiten beschikt Medicus Essentia over een centrale organisatie, waarin zaken als contractering, P&O, ICT, declaratieafhandeling, inkoop georganiseerd zijn.

Het team van Medicus Essentia bestaat uit gedreven huisartsen,  ondernemers en zeer ervaren support specialisten met veel ervaring in de zorg.

Lies van Gelder
Huisarts

Lies Werker is mede-eigenaar van Medicus Essentia en werkzaam als medisch directeur.

Lies is een zeer ervaren praktiserend huisarts en eigenaar van Huisartsen GOED Voorburg. Daarnaast is Lies werkzaam als huisarts-opleider. Als medisch directeur is zij verantwoordelijk voor het opstellen van het medisch beleid, de coaching van de huisartsen en door ontwikkelen van de praktijken van Medicus Essentia. Als aandachtsgebied houdt zij zich vooral bezig met de contractering, declaraties en innovatie in de praktijk.

Kevin Claessen
Huisarts
Kevin Claessen is mede-eigenaar van Medicus Essentia en werkzaam als operationeel directeur.
Kevin is huisarts en praktijkhouder van Huisartsenpraktijk Claessen in Oud-Voorburg, daarbij is hij opleider van coassistenten uit het LUMC. 
Binnen Medicus Essentia is Kevin verantwoordelijk voor een efficiënte praktijkvoering en samenwerkingen met zorgpartners rondom de praktijken.
Giel van Wageningen
Zorgondernemer

Giel van Wageningen is initiatiefnemer en mede-eigenaar van Medicus Essentia.

Giel is vele jaren actief geweest als adviseur in de zorg en sinds enkele jaren mede eigenaar en algemeen directeur van de zorgbedrijven Embracing Care en Embracing Sports. Binnen Medicus Essentia richt hij zich op het algemeen management, financiën, het aansturen van de support organisatie en het aangaan van (strategische) samenwerkingen.